Resultater 2011

Resultat «Fritt motiv». Juryert Drøbak Fotoklubb.

 

1.plass_Havets datter_Marie_Osen

1.plass: Havets datter: God idé og en tittel som skaper ytterligere assosiasjoner. Fin blanding av gammelt og nytt. Lyset er behagelig og bildet er godt komponert. Motivet skaper undring. Her er det ikke mye som minner om tradisjonell babyfotografering. En klar vinner!

 

2.plass_uvær i vente_Aud_J.Holmen

2.plass: Uvær i vente: Fra litteraturhistorien er det noe som heter heimstad-diktning. Dette må være heimstad-fotografering. Flottt og dramatisk bilde av vindmøllene på Smøla. Lyset gjør hele bildet. Vi ville gjerne sett mer av landskapet, mulig det er komprimeringen som gjør at det blir mørkt i underkant. Fin komposisjon – regner med at det ble flere gode bilder fra samme lyssetting!

 

3.plass_Endring_Marie_Osen

3.plass: Endring: Nydelig lyssetting. To bilder som sammen forteller en historie, men kunne fungert vel så bra som to enkeltbilder. På bildet til venstre falt vi for hånda som hviler på magen. Vi ser ikke magen, men vi kan fornemme den ved å se på hånda.

 

4.plass_Myrull_Per_Hopshaug

4.plass: Myrull: Bra kamerastandpunkt og fint lys på hovedmotivet. Vi ville ryddet opp ved å beskjære bildet mer på venstre side og jobbet med å øke kontrasten/metningen på himmelen bak

 

 

5.plass_Høst_i_fjæra_Marie_Osen

5.plass: Høst i fjæra: Behagelig motiv med en fin varme, men bildet mangler fokus. Det framstår for mye som en ren avbildning av strå.

 

 

 

 

Resultat «Former», Juryert av Harstad fotoklubb.

Vi takker for oppdraget med å juryere konkurransen. Juryen har bestått av Sverre Simonsen og Knut Olsen, og de har kommet fram til følgende resultat:

1.Plass. Blues- Aud J.Holmen

1. plass er bilde nr.1 “Blues”. Et friskt bilde med klare fine farger. God skarphet. Artistens armbevegelser hever total vurderingen. På minussiden damen litt for mye midtstilt.

 

2.Plass. Tilbake i vante former.- Marie Osen

2. plass bilde nr.14 “Tilbake i vante former”. Sjeldent, spesiellt bilde. Traff juryen godt, men med bedre lyssetting har det vært et vinnerbilde.

 

3.plass. Sirkler og streker. - Sigrunn F. Petch

3. plass bilde nr. 13 “Sirkler og streker”. Passer godt til tema. God skarphet, og fin skygge virkning. Litt beskjæring i v.side har ikke vært noe minus.

 

4.Plass. Energi. -Wigdis Wollan

4. plass bilde nr. 4 “Energi”. Fine former og linjer. Lange lukkertiden slører det rennende vannet fint. 

5.Plass. Naturens kunstform. -Sigrunn F.Petch

5. plass bilde nr. 12 “Naturens kunstform”. God skarphet. Treffet tema godt, med naturens former. Kanskje litt for mørkt.

 

Antatt. Mjukt. -Aud J.Holmen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultater «Sommer» Juryert av Sandnes Fotoklubb.

Hei, først vil vi takke for oppdraget med å juryere bildene Deres. Det er alltid kjekt å se hva andre fotoklubber jobber med. Vi synes at nivået var ganske varierende, og valgte å fremheve de 5 beste og et antatt bilde.

Mvh Oddvar Johnsen – Formann Sandnes Fotoklubb

1.Plass - Sommeridyll@utøya - Marie Osen

Dette var vinnerbildet, og juryen var enig om at dette bildet var det som skildret temaet best. Spennende lys og fin silouett av personen i forgrunnen. Teknisk bra.

2.Plass - En jord der blomster gror, kan du ønske mer - Marie Osen

Dette bildet likte vi veldig godt, hadde temaet vært fritt motiv, hadde dette nok vært vinneren. Det var kun roseknuppene som kunne si noe om at det er sommer. men et veldig rolig og fint bilde, og vi er ikre på at foreldrene er fornøyd med dette bildet.

 

3.Plass - Marellterne i solnedgang - Øyvind Grøvdal

Flott silouettbilde, hvor fugler og stake står godt frem mot den fine himmelen. Skarpt og fint. Teknisk veldig bra.

 

 

4.Plass - Myrull - Ingunn T.Hopshaug

Fin stemning, myrullene kunne gjerne ha vært lysnet opp litt, og vi hadde problem med å finne noen som var helt skarpe når vi fikk det opp på storskjerm.

 

5.Plass - Der stillhet og drømmer gror - Marie Osen

Fint sommerbilde, som er skarpt og godt, men vi kunne gjerne ha ønsket en litt roligere bakgrunn.

 

Antatt - Moonlight Shadow- Marie Osen

Dette bildet havnet rett under de 5 premierte, juryen var litt delt i synet på dette bildet. Enkelte mente å legge på et ekstra lag var en litt enkel måte å prøve å gjøre bildet mere spennende. Så kanskje en skulle ha jobbet litt mere med motivet, og prøvet uten et ekstra lag med struktur.

 

 

Resultater «Steder på Smøla» Juryert av Kristiansund Kameraklubb mai

1-plass: Monumentet – Per Hopshaug

 

Nydelig solnedgangsbilde med uvant vinkel. Fin belysning, fin siluettvirkning ibakgrunnen og god belysning av monumentet og andre elementer i forgrunnen. Fin speiling i vannet. Komposisjonen er god uten å være for slavisk bundet.

2.plass "Et speilbilde av fortiden" Ingunn Hopshaug

Forblåste trær og gammel bygning satt opp i god komposisjon og balansert med speiling i forgrunnen. God eksponering. Himmelen er fint strukturert uten å virke over-bearbeidet.

3.plass "Lykt" av Øyvind Grøvdal

Fin komposisjon og godt inntrykk av stormfullt vær. Hadde kanskje vært bedre med litt mer kontrast.

4.plass "Innerøya" Aud Jorunn F.Holmen

Flott vinterbilde med dramatisk himmel og varmt kveldslys på terrenget… Det hvite huset tar mye oppmerksomhet og virker litt midtstilt, et annet perspektiv ville kunne endret komposisjonen og gitt bedre balanse mellom elementene.

5.plass "Vikan by night" Audun Lie Dahl

Flott nattbilde, men noe overeksponert. Himmelen og månen blir forlys, gir nesten intrykk av et mørkt dagslysbilde med sol.. Elemenene i komposisjonen er bra plassert

 

Antatt Hallerøy - Anker Møllerop

Antatt -Hallarøy: Anker Møllerop: God komposisjon, fin speiling

Smøla skyline: Marie Osen

Antatt – Smøla skyline: Marie Osen :Fint siluettbilde. Beskrivende med vindmøllene

 

 

Septemberdag ved Grønnurvatnet: Sigrunn F.Petch

Antatt – Septemberdag ved Grønnurvatnet: Sigrunn F.Petch: Også beskrivende med vindmøllene.

fin speiling, ellers nokså vanlig

 

Antatt - Vinter i Nordvågen: Sigrunn F. Petch

Antatt –  Vinter i Nordvågen: Sigrunn F. Petch Fint vinterbilde, men når ikke oppmot de andre.

 

Antatt - Lykt1: Øyvind Grøvdal

 

Antatt – Lykt1: Øyvind Grøvdal: Fint bilde, nydelig lys, men komposisjonen blir litt feil… er litt for store «tomme» rom…

 

 

Fotokonkurranse februar 2011 Tema: ”Vinter/vinteraktiviteter”.

Bedømt av Saltdal fotoklubb:

Juryen i Saltdal fotoklubb synes 5 bilder skilte seg ut. Det var vanskeligere å skille disse 5 bildene fra hverandre. Svært jevnt mellom flere av bildene.

1. plass      Marie Osen – Its gonna be a bumpy ride

Snøens mykhet og former begeistret juryen. Kontrasten mellom lys og mørkt gjorde bildet. Gjentakelse av form og elementer med rødskjær i bildet. Fin komposisjon. De avrundede formene blir ikke avkappet og ligger i sin helhet i bildet.

2. plass      Marie Osen- morgenkulde

Gir en følelse av kulde, stillhet og mystikk. Personen er rett plassert (gylne snitt) skaper bildet ved å gå inn i landskapet. Lyset i staven gir blikkfang. Fin valører i grått.

3. plass      Per Hopshaug – Magisk_vinterlys

Fotografen har fanget et fantastisk lys. Bildet har forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn som skaper en god dybde i bildet. Gjentakelse i form, firkantet bru og husene, leder øyet til rundt inne i bildet.

4. plass      Øyvind Grøvdal – Er det like kaldt på andre siden

Lyset og iskrystallene i nettingen skaper bildet, samt at gjerdet skaper en diagonal. Fint komponert, men påle til høyre kunne kanskje ha vært beskåret bort og lyset på første påle til venstre kunne ha vært med på bildet.

5. plass      Sigrunn F.Petch – Brrrrr

Snøen har laget en blondegardin utenpå vinduet og skaper en dyster stemning. Fargene og frosten i bordkledningen gir en spennende overflate. Busken til venstre kunne kanskje vært beskåret.

Antatt:

Nina Osen – snøglede

Juryen likte de skarpe fargene i jenta i kontrast med den blå bakgrunnen, gleden, farten i snøen og bevegelsen til personen, men bildet er noe for uklart. Særlig ansiktet burde vært klart. Føttene burde vært med på bildet.

Anker Møllerop –  Vindmøller mot svart himmel i vintersol

Et bilde juryen likte godt, men som ikke traff temaet i konkurransen helt. Fantastisk lys i vindmøllene, men det er litt lite vinter.

1 Comments so far ↓

  1. Wage sier:

    Trf8stes min, DET var litt av en tiger ogse5 ja. Se pe5 de f8ynene da gitt. Lyser litt av dem ne5 synes jeg, har du tvunget den stkkaar katten til e5 posere for deg ???c5 ja, kje6re petunia, jeg skal bli tf8ffere til e5 ta bilder jeg ogse5. livet er i grunn for kort til e5 bejymre seg over hva folk sier og tenker. Det er jo se5 mye «rart» i gatebilde at en middeladrende dame som tar et bilde, DET er sikkert ikke all verden. :-)))

Leave a Comment